Nízkosacharidové Moka ledové truffles 

240g krémového smetanového sýru
Sladidlo
2 lžíce neslazeného kakaa
60ml silného espressa, studeného

Poleva:
70g hořké čokolády 85-90% kakaa
28g kokosového nebo kakaového másla

1. Smíchejte sýr, espresso, kakao a sladidlo v mixéru nebo ručním šlehačem dohladka.

2. Dvě lžičkami tvořte lanýže a přendejte do malých papírových košíčků nebo na plech vyložený pečícím papírem.

3. Plech nebo košíčky dejte ztuhnout do mrazáku zhruba na hodinu.

4. Mezitím si nechte rozpustit ve vodní lázni čokoládu společně s máslem. Rozpuštěnou polevu sejmeme z ohně a dáme stranou maličko ztuhnout.

5. Vyndejte lanýže z mrazáku a každou zvlášť máčejte v rozpuštěné čokoládě a vracejte zpět na plech.

6. Vrátíme zpět do mrazáku. Vyndejte 15 minut před konzumací.


Zpět