Maďarská houbová polévka 

4 lžíce másla
1 velká cibule nakrájená na kostičky
750g lesních hub nakrájených na plátky
1 lžíce sladké mleté papriky
750ml vývaru
3 lžíce sójové omáčky
250 ml kokosového mléka
120ml zakysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce nasekaného tymiánu
sůl
pepř

1. Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci na střední teplotu. Přidáme cibuli a houby, osolíme a smažíme, až houby pustí šťávu a ta se odpaří.

2. Vmícháme papriku a 2 až 3 minuty smažíme.

3. Vlijeme vývar, sójovou omáčku a mléko, uvedeme do mírného varu, snížíme příkon a na mírném varu vaříme asi 10 minut.

4. Odebereme si dvě naběračky, ty umixujeme tyčovým mixérem dohladka a následně vlijeme zpět do polévky, aby nám zhoustla.

5. Mimo oheň pak vmícháme zakysanou smetanu, citrónovou šťávu a tymián.

6. Polévku podle chutí osolíme a opepříme.


Zpět