Losos s tymiánovo koprovou omáčkou - nízkosacharidový recept 

Losos s tymiánovo koprovou omáčkou

350g lososa s kůží
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce čerstvého kopru
1 lžíce sádla
Sůl a pepř

Omáčka:
3 lžíce nízkotučné zakysané smetany
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžíce čerstvého kopru
Sůl a pepř
Sušená chilli paprička

1. Lososa posypeme tymiánem, koprem, osolíme a opepříme. Vložíme na rozpálenou pánev se sádlem kůži dolu.

2. Po 4 minutách lososa otočíme kůží nahoru a vaříme další 4 minuty. Pokud chcete lososa více propečeného, nechte si ho tam déle.

3. Hotového lososa přendáme na talíř a zakryjeme, aby nevychladl. Do pánve s výpekem přendáme smetanu, koření a provaříme, dokud nevznikne omáčka.

4. Podáváme s dušenou brokolicí politou omáčkou a nasekanou chilli papričkou stejně jako lososa.


Zpět