Kuřecí stew s kedlubnou a cuketou - nízkosacharidový recept 

250g kuřecích prsíček
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
700ml kuřecího vývaru
2 lžičky sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička soli
½ lžičky mletého pepře
1 velká kedlubna
1 menší cuketa
120 ml kokosového mléka
4 žloutky
2 lžičky nasekané petrželky

1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme ze všech stran.

2. V hrnci si rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou šalotku, přidáme maso a zatáhneme.

3. Když je maso orestované ze všech stran, přidáme papriku, kmín a promícháme. Necháme chvilku provařit a poté podlijeme vývarem. Uvedeme k varu, následně stáhneme teplotu a přikryjeme pokličkou.

4. Po 20 minutách vaření přihodíme na větší kostky nakrájenou kedlubnu a vaříme dalších 30 minut.

5. Po 30 minutách přihodíme na půlkolečka nakrájenou cuketu a vaříme dalších10 minut.

6. Na závěr vyšleháme žloutky s kokosovým mlékem a vlijeme do hrnce, 1 minutu provaříme a pak vypneme plotnu.

7. Pokud je třeba dochutíme ještě solí a pepřem. Přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat.


Zpět