Kuřecí Kung pao - nízkosacharidový recept 

300g kuřecích prsíček
1 lžička mletého zázvoru
sůl a pepř
¼ šálku arašídů
½ červené papriky
2 jarní cibulky

Omáčka:
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky červeného vinného octa
1 lžíce kečupu bez cukru
2 lžičky olivového oleje ochuceným s chilli
sladidlo

1. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na menší kusy, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a orestujeme na rozpálené pánvi do zhnědnutí, přibližně 10 minut.

2. Papriku si nakrájíme na proužky a cibulku na kolečka. Zeleninu přidáme spolu s arašídy k masu a orestujeme zhruba 4 minuty.

3. V mističce si připravíme sos smícháním všech ingrediencí a přilijeme jej na pánev a zároveň vypneme sporák. Směs promícháme a můžeme podávat.


Zpět