Kuře pečené v celku na zelenině s parmezánovou krustou - nízkosacharidový recept 

Kuře pečené v celku na zelenině s parmezánovou krustou

1 kuře v celku
100ml olivového oleje
1 středně velká žlutá cuketa
1 středně velká zelená cuketa
5 stroužků česneku
2 středně velké cibule
směs čerstvých bylinek 100g strouhaného parmezánu
sůl a pepř na dochucení

1. Kuře si pořádně osolíme a opepříme ze všech stran a vložíme do pekáče.

2. Cuketu a cibuli si očistíme a nakrájíme na větší kostičky, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a rozmačkneme nožem. Vše přihodíme ke kuřeti a rovnoměrně zakapeme olivovým olejem.

3. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby na200°C a pečeme 45 minut za občasného promíchání zeleniny a přelití kuřete šťávou.

4. V menší misce si smícháme nasekané čerstvé bylinky s parmezánem a a promícháme.

5. Pekáč vyndáme z trouby a parmezánovou směs přendáme na kuře. Vrátíme zpět do trouby a pečeme do zlatova.


Zpět