Kuře na paprice - nízkosacharidový recept 

Kuře na paprice

4 kuřecí paličky
1 středně velká cibule
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce olivového oleje
250 ml vody nebo kuřecího vývaru
2 lžíce kokosového mléka
¼ lžičky Xantalové gumy
Sůl a pepř na dochucení

1. Kuřecí paličky osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme cibuli. Když je cibule mírně do zlata, přihodíme kuřecí paličky a zatáhneme ze všech stran.

2. Když jsou paličky orestované, podlijeme je vodou, zakryjeme pokličkou a necháme vařit 25-30 minut.

3. Po uvaření vyndáme maso z omáčky vedle na talíř. Do omáčky přidáme sladkou papriku, ještě minutu provaříme, poté tyčovým mixérem rozmixujemedo hladka.

4. Vrátíme zpět na sporák, přidáme kokosové mléko, xantalovou gumu a krátce provaříme. Když omáčka zhoustne, vypneme plamen a maso vrátíme do omáčky.


Zpět