Krůtí Satay s brokolicí - nízkosacharidový recept 

½ krůtího prsa nakrájeného na drobné kostičky
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce arašídového másla
¼ zelené papriky
1 lžíce rýžového octa
2 lžičky oleje
1 lžíce Erythritolu
2 lžičky chilli pasty
1 lžička strouhaného česneku
¼ lžičky kajenského pepře
¼ lžičky papriky
Šťáva z ½ limetky

1. Na rozpálenou pánev s olej vložte maso a orestujte ze všech stran do zlatova. Poté přidejte česnek a promíchejte.

2. Jakmile zhnědne i česnek, přidejte sojovou omáčku, Erythritol, rýžový ocet a chilli pastu.

3. Nechte minutu provařit. Poté přidejte arašídové máslo a limetkovou šťávu.

4. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte omáčku vodou.

5. Mezi vařením si spařte brokolici vařící vodou a nechte ve vodě, dokud jí nepřidáme k masu.

6. Vše důkladně míchejte, přidejte kajenský pepř a papriku.

7. Když je vše uvařené, přimíchejte na tenké proužky nakrájenou papriku a na drobné růžičky nasekanou, scezenou brokolici.

8. Na závěr promíchejte, aby bylo vše pokryté omáčkou a můžete podávat.


Zpět