Nízkosacharidové Kávové slzy plněné čokoládovo kokosovou náplní
mandlové slzy:
80g mletých loupaných mandlí
10g vanilkového proteinového prášku
½ lžíce mleté kávy s příchutí belgických pralinek
½ lžíce mletých lněných semínek smíchaných s 1 a ½ lžící vody
1 lžíce kokosového oleje
náplň:
3 lžíce kokosového másla
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce holandského kakaa
sladidlo dle chuti
½ lžíce mletých lněných semínek smíchaných s 1 a ½ lžící vody
1. Smícháme si mleté lněné semínko s vodou a necháme 10 minut odstát.
2. Smícháme všechny suché ingredience na mandlové slzy, poté přidáme mletá lněná semínka a kokosový olej. Vše pořádně promícháme v nelepivé, vláčné těsto.
3. Z těsta vyválíme placku, do které vykrajujeme slzy, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na 10 minut.
4. V menší misce si smícháme veškeré ingredience na náplň a spojujeme jim vychladlé mandlové slzy.