Kachní prso na rozmarýnu - nízkosacharidový recept 

1 kachní prso s kůží
2 lžíce másla
1 lžíce smetany na vaření
Sladidlo
½ lžičky pomerančového extraktu nebo 3 lžíce šťávy z pomeranče
1 větvička rozmarýnu

1. Kachní prso omyjeme a vysušíme papírovými ubrousky. Povrch kůže nařízneme do mřížky. Osolíme a opepříme z obou stran.

2. Na pánvi necháme rozpustit máslo spolu se sladidlem. Vaříme, dokud máslo nezhnědne.

3. Když je máslo světle hnědé, přidáme otrhanou větvičku rozmarýnu, pomerančový extrakt nebo šťávu a provaříme, dokud směs nebude zcela hnědá.

4. Mezitím vložíme kachní prso, kůží dolu na druhou ještě studenou pánev a pak zapneme sporák na střední teplotu.

5. Po pár minutách, když je kůže krásně křupavá, otočíme prso kůží nahoru.

6. Do pánve s omáčkou přidáme smetanu, promícháme a přelijeme přes kachní prso.

7. Omáčka se spojí s výpekem z kachního prsa. Vaříme, dokud není prso hotové s růžovým vnitřkem.


Zpět