Jihozápadní vepřové stew se smrži - nízkosacharidový recept 

Jihozápadní vepřové stew se smrži

300g vepřového libového masa
¼ čerstvé chilli papričky
2 lžičky mletého kmínu
1 utřený stroužek česneku
½ lžičky soli
½ lžičky mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička oregana
¼ lžičky mleté skořice
2 bobkové listy
2 lžíce olivového oleje
5 středně velkých smržů nebo jiných hub
½ středně velké cibule
½ červené papriky
½ žluté papriky
Šťáva z ½ citrónu
3 šálky vývaru
½ šálku silné kávy
¼ šálku rajčatové pasty
¼ lžičky Xantalové gumy

1. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme na proužky nakrájené papriky spolu s najemno nasekanou cibulí a zprudka orestujeme, dokud cibule a papriky zlehka nezezlátnou.

2. Stáhneme plamen, přisypeme odměřené koření a zalijeme vývarem a kávou.

3. Maso si nakrájíme na proužky a přihodíme do hrnce. Taktéž přihodíme na proužky nakrájené smrže a rajčatovou pastu. Promícháme.

4. Hrnec zaklopíme pokličkou, směs uvedeme k varu, následně stáhneme na minimum a táhneme 6h.

5. Po šesti hodinách sejmeme pokličku, dochutím stew citrónovou šťávou, popřípadě dosolíme a dopepříme.

6. Přidáme Xantalovou gumu pro zahuštění omáčky, necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne.

7. Před podáváním posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.


Zpět