Hovězí líčka s cuketou a žampiony - nízkosacharidový recept 

Hovězí líčka s cuketou a žampióny

500g hovězích líček
45g ghí nebo sádla
3 stroužky česneku, drcený
110g středně velká bílá cibule, nakrájené na kostičky
1 střední cuketa, nakrájená na plátky nebo půlkolečka, dle velikosti
750 ml láhev suchého červeného víno
3 lžíce rajského protlaku neslazeného
1 plechovka žampionů, nakrájených
1 lžička soli, nebo podle chuti
½ - 1 šálek vody, kuřecí vývar z kostí
1 snítka petrželky
1 snítka tymiánu
1 lžička pepře
3 kuličky nového kořeni
3 bobkové listy

1. Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou.

2. Snižte teplotu a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájenou cuketu. Cuketo s cibulí orestujeme do měkka. Vraťte hovězí líčka zpět do hrnce. Zalijte červeným vínem a přidejte rajčatový protlak. Maso by mělo být téměř zakryté. V případě potřeby přidejte ½ - 1 šálek vody nebo vývaru.

3. Přiveďte k varu a dobře promíchejte. Přidejte svázané koření v uzlíčku nebo sítku. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte po dobu 3 až tři a půl hodiny na mírném ohni.

4. Když je maso měkké, stáhněte teplotu. Odstraňte koření z hrnce a zakryjte pokličkou. Nechte rozpustit na pánvi ghí a přidejte nakrájené žampiony. Restujeme asi 5 minut, dokud se lehce neopečou. Opečené houby přendejte do hrnce s hovězími líčky a promíchejte.

Uložit


Zpět