Fitness rebarborový koláč 

Fitness rebarborový koláč

180g celozrnné mouky
150g ovesných vloček
200g tmavého cukru nebo jiného sladidla
170g másla
½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
Na náplň:
500g rebarbory
1 lžíce citrónové šťávy
100g tmavého cukru nebo jiného sladidla
2 lžíce kukuřičného škrobu
+ 250ml nízkotučné zakysané smetany

1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti 1cm. Rebarboru přendejte do hrnce spolu s citrónovou šťávou, zakryjte pokličkou a vařte na mírném plameni za občasného míchání 8–12 minut, až rebarbora změkne.

2. Cukr promíchejte s kukuřičným škrobem a přidejte k rebarboře. Ovoce pořád míchejte, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Hrnec stáhněte z plotny.

3. Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse promíchejte šlehačem nebo v robotu mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl. Míchejte tak dlouho, až se udělá drobenka.

4. Asi hrnek a půl drobenky si nechte stranou, zbytek natlačte prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rovnoměrně rozetřete náplň, na to lžící navrstvěte zakysanou smetanu. Nakonec koláč posypte drobenkou, kterou jste si nechali stranou, a pečte 30–35 minut. Nechte vychladnout.

 

Uložit

Uložit

Uložit


Zpět