Donuty s čokoládovou polevou a arašídy 

Základní těsto:
100g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
2 lžičky jedlé sody
špetka soli
30g erythritolu
30g rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
30g mléka jakéhokoli (rostlinné i živočišného)
2 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu

Poleva:
50g hořké čokolády
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce másla nebo kokosového oleje
50g nasekaných slaných arašídů

1. Troubu předehřejeme na 175°C. Formu na donuty si pořádně vymažeme nebo vystříkáme olejem ve spreji.

2. V míse smícháme mandlovou mouku, jedlou sodu, sůl a erythritol.

3. V druhé míse vyšleháme máslo, mléko, vejce a vanilkový extrakt.

4. Poté tekuté ingredience přelijeme do suchých ingrediencí a mixérem umixujeme do hladkého těsta.

5. Formu na donuty naplníme do ¾ a vložíme do trouby. Pečeme 25 minut.

6. Mezitím, co ne nám pečenou donuty si necháme rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu spolu s máslem nebo kokosovým olejem a kakaem. Mícháme do rozpuštění a hladké polevy.

7. Upečené donuty necháme vychladnout a poté namáčíme v čokoládové polevě. Na závěr posypeme nasekanými slanými arašídy.


Zpět