Domácí máslový croissanty 

200 g strouhané mozzarelly
60 g krémového smetanového sýru typu Lučina
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
45 g kokosové mouky
20 g vanilkového proteinového prášku
1 vejce
8 g mletého psyllia
špetka soli
2 lžíce rozpuštěného másla

Skořicová náplň:
2 lžíce mleté skořice
2 lžíce mletého erythritolu
2 lžíce rozpuštěného másla

Čokoládová náplň:
3 kostičky rozpuštěné hořké čokolády

1. Troubu předehřejeme na 175°C.

2. Rozehřejeme si buď v mikrovlnce nebo na pánvi mozzarellu se sýrem, dokud se nerozpustí a nespojí.

3. V míse smícháme kokosovou mouku, psyllium, proteinový prášek, kypřící prášek, sůl a vejce a přilijeme sýrovou směs a vše důkladně promícháme v hladké těsto.

4. Těsto necháme v lednici 30 minut odležet.

5. Mezitím si připravíme náplň, tak že v případě skořicové náplně smícháme všechny ingredience v malé mističce. Při čokoládové náplni necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni.

6. Odleželé těsto rozválíme mezi dvěma potravinářskými foliemi na tenkou placku, kterou si nakrájíme na pruhy a každý pruh pokrájíme na dlouhé trojúhelníky.

7. Těsto potřeme náplní a začneme zabalovat jednotlivé trojúhelníky od nejširší části po špičku.

8. Croissanty přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15-20 minut.

9. Před podáváním potřeme croissanty rozpuštěným máslem.


Zpět