Domácí marmeláda bez přidaného cukru 

Meruňková marmeláda

2 šálky mražených vypeckovaných meruněk
¼ šálku limetkové šťávy
¼ šálku Erythritolu
1 lžíce vody
Šťáva z jedné limetky
2 lžíce chia semínek

1. Vložte mražené meruňky, limetkovou šťávu, vodu a Erythritol do pánve a za řádného míchání zahřejte na vysoký plamen.

2. Jakmile se začne uvolňovat tekutina z meruněk, poté snižte teplotu a vařte z občasného promíchání bez pokličky 15 minut.

3. Vypněte plotnu a pomocí ručního mixéru rozmixujte meruňky do hladka.

4. Džem přendejte do uzavíratelné nádoby, přidejte chia semínka a limetkovou šťávu. Promíchejte.

5. Marmeládu nechte vychladnout, poté uzavřete a vložte do lednice.

6. Přes noc džem ztuhne díky chia semínkům.


Zpět