Nízkosacharidové Domácí dýňové tortilly 

1,5 šálku dýně nakrájené na kostičky
3 vaječné bílky
1,5 lžíce kypřícího prášku
3 vrchovaté lžíce kokosové mouky
¼ lžičky kurkumy
½ lžičky soli

1. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Uvařenou dýni scedíme a umixujeme tyčovým mixérem.

2. V misce nebo kuchyňském robotu důkladně umixujeme bílky spolu s kypřícím práškem. Přidáme dýňové pyré, okořeníme, zasypeme kokosovou moukou a mícháme, dokud nevznikne těsto.

3. Z těsta si vytvoříme pravidelné kuličky, které rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie.

4. Jednotlivé dýňové tortilly pečeme na suché rozpálené teflonové pánvi z obou stran. Hotovou tortillu poznáme podle nahnědlých krajů.


Zpět