Dokonale křupavá kuřecí křidélka - nízkosacharidový recept 

 Dokonale křupavá kuřecí křidélka

20 ks kuřecích křidélek
hladkolistá petrželka
1 lžička jedlé sody
1 lžička soli
2 lžičky kypřícího prášku

1. Očištěná kuřecí křidélka vložíme do plastového sáčku s uzavíratelným víkem. Smícháme kypřící prášek, jedlou sodu a sůl a přidáme to do sáčku ke křidélkům.

2. Sáček uzavřeme a třepeme s ním, dokud nebudou všechna křidélka obalená kypřící směsí.

3. Křidélka přendáme na pečící mřížku a vložíme přes noc do lednice.

4. Druhý den vyndáme křidélka z lednice i s roštem a rovnou ho vložíme do předem vyhřáté trouby na 225°C a pečeme 20 minut.

5. Po dvaceti minutách křidélka otočíme a pečeme dalších 15 minut, nebo dokud nebudou křupavá

6. Petrželku si nasekáme najemno, posypeme jím křidélka a můžeme podávat.


Zpět