Nízkosacharidové Créme brülée 

 Créme brülée

6 žloutků
375 ml smetany ke šlehání
špetka mletého muškátového oříšku
1 lžička vanilkového extraktu nebo dřeň z 1 vanilkového lusku
sladidlo

1. V rendllíku si uvedeme smetanu s muškátovým oříškem a vanilkovým extraktem nebo vanilkovou dření k varu.

2. Ve vysoké misce si vyšleháme žloutky se sladidlem do světlé pěny.

3. Rendlík se smetanou postavíme na pár minut do studené vody s ledem, aby maličko směs vychladla.

4. Mírně zchladlou smetanu přiléváme po tenkém pramínku do vyšlehané žloutkové pěny a zašleháme v jemnou směs.

5. Směs přelijeme do malých formiček, které přendáme do vysokého pekáče. Do pekáče nalijeme vodu, aby sahala do poloviny zapékacích formiček.

6. Pekáč i s formičkami vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme 40-45 minut, dokud se na povrchu nevytvoří hnědá krusta.


Zpět