Zadělávané bedly se šunkou 

2 velké čerstvé bedly
4 plátky kvalitní šunky od kosti nebo pancetty
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
1 dcl kokosového mléka v plechovce
citrónová šťáva
majoránka
máslo
sůl
pepř

1. Na másle orestujeme nasekanou cibulku a česnek do zlatova.

2. Bedly očistíme a nakrájíme na proužky, přidáme do pánve a osolíme.

3. Po chvíli restování přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol.

4. Poté můžeme podlít kokosovým mlékem a pár minut povaříme.

5. Mezitím si nakrájím šunku nebo pancettu na proužky a osmažíme na sucho v pánvi.

6. Bedly na závěr zakápneme citrónovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a servírujeme s opečenou šunkou.


Zpět