Velikonoční beránek z tvarohu, bez mouky a bez cukru 

4 vejce
240g tvarohu
50g rozpuštěného másla
špetka soli
70g erythritolu
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
150g mandlové mouky

1. Předehřejeme si troubu na 170°C.

2. V míse vyšleháme bílky do tuhého sněhu. V druhé míse vyšleháme žloutky s erythritolem a rozpuštěným máslem do pěny. Do nadýchané pěny, poté zašleháme tvaroh.

3. Přidáme zbylé ingredience jako sůl, kypřící prášek, citrónovou kůru a mandlovou mouku a opět prošleháme.

4. Těsto vlijeme do silikonové formy na beránka, kterou jsme si předem vystříkali olejem ve spreji.

5. Beránka vložíme do trouby a pečeme 45 minut.

6. Hotového beránka necháme vychladnout ve formě a až studeného vyklopíme.

 


Zpět