Špenátový salát s uzeným lososem - nízkosacharidový recept
8 šálků mladého špenátu
150g uzeného lososa
½ citrónu
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekaného kopru
Sůl a čerstvě namletý černý pepř
1 lžíce semínek granátového jablka
½ jarní cibulky nakrájené na kolečka
¼ červené papriky nakrájené na tenké plátky
½ stonku řapíkatého celeru nakrájeného na tenké plátky
1. Ve velké míse smíchejte špenátové listy, lososa, papriku, řapíkatý celer, cibulku. Promíchejte.
2. V menší misce smíchejte olej, citrónovou šťávu, kopr, sůl a pepř. Promíchejte.
3. Dresink přelijte přes zeleninu a promíchejte, aby byla všechna zelenina obalená dresinkem.
4. Salát přendejte na servírovací talíř, dozdobte plátky citrónu a semínky granátového jablka.