Salát z brokolice, vařených vajec a ančoviček - nízkosacharidový recept
500g brokolice
4 velká vejce
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
Špetka sladidla
2 velké stroužky česneku
6-8 nakládaných ančoviček
1 čerstvá chilli paprička
1. Brokolici uvařte v mírně osolené vodě, zhruba 5 minut, poté ihned přendejte do mísy se studenou vodou.
2. Ve vroucí vodě od brokolice uvařte vejce, cca 6 minut, aby zůstala uprostřed měkká.
3. Dále smíchejte 1 lžíci olivového oleje s hořčicí, octem, sladidlem a 1 lžící studené vody.
4. Vejce oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
5. Česnek oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozpalte pánev s jednou lžící olivového oleje, přidejte česnek, 30 vteřin orestujte, poté přihoďte scezenou brokolici a 2 minuty provařte, dokud brokolice mírně nechytne barva.
6. Brokolici přendejte na talíře, přidejte čtvrtky vajec, nasekané ančovičky, nasekanou chilli papričku a celé zalijte připraveným hořčičným dresinkem.