Salát s rozpečeným uzeným sýrem typu oštěpok - nízkosacharidový recept
150g ledového salátu
100g uzeného sýru typu oštěpok
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
Sůl a pepř na dochucení
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce jadérek z granátového jablka
1 lžíce najemno nasekané pažitky
1. Rozpalte si troubu nebo gril. Sýr rozkrájejte na silnější kolečka a vložte do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Vložte do trouby. Pečte do zhnědnutí.
2. Do velké mísy natrhejte listy ledového salátu na menší kusy.
3. V další menší misce smíchejte zbytek ingrediencí kromě granátových jader a připravte dresink.
4. Grilovaný sýr přendejte na natrhané listy salátu, posypte granátovými jadýrky a zalijte dresinkem.