Salát s BBQ vepřovým masem na thajský způsob - nízkosacharidový recept
150g ledového salátu
¼ červené papriky
½ jarní cibulky
150g vepřového libového plátku masa
Sůl a pepř na dochucení
Omáčka:
2 lžíce rajčatové omáčky
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce nasekané petrželky
Šťáva z ½ limetky
1 lžička červené kary pasty
1 a ½ lžíce červeného vinného octa
¼ lžičky nasekané chilli papričky
1 lžička rybí omáčky
10 kapek tekuté stévie
1. V menší misce smíchejte všechny ingredience na omáčku, kromě limetkové šťávy a petrželky.
2. Petrželku nasekejte a přidejte do promíchané omáčky, přidejte limetkovou šťávu a pořádně promíchejte, dokud nebude omáčka hladká bez hrudek. Dejte stranou.
3. Vepřový plátek masa osolte, opepřete a dejte na rozpálenou pánev. Orestujte z obou stran. Maso sejměte z pánve, zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout.
4. Mezitím si natrhejte ledový salát do mísy nebo na talíř, přidejte nakrájenou papriku na kostičky, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promíchejte.
5. Maso rozbalte, nakrájejte na tenké proužky a přendejte na zeleninu.
6. Maso pomocí lžíce zalijte připravenou BBQ omáčkou.