Paleo hovězí s dýňovou čepicí - nízkosacharidový recept 

250g libového hovězího masa
½ lžičky soli
¼ lžičky mletého černého pepře
2 stroužky nastrouhaného česneku
1 šálek nakrájené cibule
2 lžíce másla nebo Ghí
1 šálek nakrájených žampionů
1 další lžíce másla
1 šálek vody
1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekané
¼ šálku kysané smetany nebo kokosového mléka

Na čepici:
2 šálky dýňového pyré
1,5 lžíce másla
Sůl a pepř na dochucení
½ lžičky kurkumy

1. Očištěné hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a smícháme s česnekem.

2. V hrnci si rozpálíme máslo, přihodíme maso a zatáhneme ze všech stran. Maso vyjmeme a dáme stranou.

3. Do hrnce přidáme další máslo, cibuli, žampiony a vaříme podobu pěti minut, dokud cibule a houby nezměknou.

4. Maso vrátíme zpět do hrnce, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

5. Když je maso měkké, přidáme petrželku, zakysanou smetanu a za stálého míchání provaříme, dokud není omáčka krémovitá.

6. Dochutíme solí a pepřem.

7. Na čepici si smícháme dýňové pyré s rozpuštěným máslem, solí pepřem a kurkumou dohromady.

8. Hovězí masovou směs přendáme do zapékací misky, přikryjeme dýňovou směsí po celém povrchu a vložíme do trouby zapéct na 20 minut při teplotě 185°C.

9. Podáváme teplé a dozdobené kouskem másla.

 


Zpět