Nízkosacharidový Vanilková pudink s borůvkami
1 šálek smetany ke šlehání
4 žloutky
1 šálek bílého řeckého jogurtu
1 šálek mandlového mléka
1 vanilkový lusk nebo ½ lžičky vanilkového extraktu
2 lžíce Erytritolu
1 šálek mražených borůvek
1. Smetanu spolu s mandlovým mlékem a vydlabaným vanilkovým luskem vložíme do kastrůlku, prohřejeme, ale nevaříme.
2. Mezitím vyšleháme v menší misce žloutky se sladidlem do bílé pěny.
3. ¼ prohřáté vanilkové smetany částečně vlijeme do žloutkové pěny a zašleháme. Opatrně takto zašleháme zbylou smetanu, tak aby se nám žloutky nezdrcly.
4. Směs vrátíme zpět do kastrůlku a ještě ve vodní lázni prohříváme do zhoustnutí.
5. Jakmile směs mírně zhoustne, rozdělíme jej do menších skleniček, aby zůstaly 2,5 centimetru od kraje.
6. Do každé skleničky vložíme lžíci borůvek a promícháme. Na závěr dozdobíme par kuličkami borůvek. Skleničky vložíme do lednice, aby vychladly.