Nízkosacharidový skořicový šneci 

125g mozzarelly, nastrouhané
80g smetanového krémového sýru
2 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
½ lžičky tekuté vanilkové stévie
60g kokosové mouky + na podsypání
½ lžičky xantanové gumy
špetka soli
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
3 lžíce Erythritolu

Skořicový cukr:
½ šálku rozpuštěného másla
1/3 šálku Erythritolu
2 lžičky skořice

Krémová smetanová poleva:
3 lžíce smetany ke šlehání
80g smetanového krémového sýru
1 lžíce Erythritolu
½ lžičky vanilkové stévie

1. Troubu si předehřejeme na 200°C.

2. Nastrouhanou mozzarellu společně s krémovým smetanovým sýrem vložíme na pánev a necháme rozpustit.

3. Pánev sundáme z ohně, přimícháme vejce a následně zapracujeme zbytek ingrediencí na těsto a důkladně zapracujeme nejprve špachtlí a poté rukama.

4. Těsto vložíme do lednice odpočinou, dokud zcela nevychladne.

5. Vychlazené těsto vložíme mezi dvě potravinářské fólie a pomocí válečku rozválíme na placku o tloušťce 0,5cm.

6. Placku nakrájíme na přibližně 12 proužků, které potřeme rozpuštěným máslem smíchaným se skořicí a Erythritolem.

7. Jednotlivé proužky zarolujeme do šneků a vložíme na předem vyložený plech pečícím papírem, a ještě potřeme povrch skořicovým máslem.

8. Plech vložíme do trouby na 15-18 minut, nebo dokud povrch nezačne zlátnout.

9. Mezitím si připravíme polevu. Sýr spolu se smetanou a Erythritolem utřeme do hladké polevy.

10. Ještě teplé skořicové šneky potřeme polevou.

 


Zpět