Nízkosacharidový Skořicový šneci
50g kešu másla
42g droždí
2 lžíce erythritolu do kvásku
100g erythritolu do těsta
125ml mandlového mléka
50ml vody
15g vanilkového proteinového prášku
150g mandlové mouky
30g kokosové mouky
50g změklého másla
40g kokosového oleje
8g xantanové gumy
¼ lžičky vinného kamene
2 vejce
Špetka soli
Náplň:
100g másla
3 lžíce skořice mletá
70g erythritolu
1. Z droždí, kešu másla, 2 lžícemi sladidla, mandlového mléka, vody a vanilkového proteinu zaděláme kvásek. Necháme kynout přibližně 40 minut na teplém místě.
2. Do velké mísy nasypeme mandlovou a kokosovou mouku, přidáme xantanovou gumu, vinný kámen, erythritol, špetku soli a promícháme. Následně přidáme kvásek a opět promícháme.
3. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo a pomocí hnětacího háku, uhněteme lepivé těsto.
4. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a vložíme opět na teplé místo vykynout.
5. Zatímco těsto kyne, si v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme všechny suroviny a dobře zamícháme, aby se všechny ingredience spojily. Náplň dáme vychladit do lednice, aby trochu ztuhla a nevytékala z těsta.
6. Těsto si vyklopíme na pomoučněný silikonový vál kokosovou moukou, prohněteme rukama v hladký bochánek, který rozdělíme na půl. Polovinu těsta nadzvedneme, podsypeme kokosovou moukou. Vrátíme těstona pomoučněný vál, posypeme povrch těsta opět moukou, zakryjeme potravinářskou fólii a rozválíme na 1 cm silnou placku a rozetřeme na ni polovinu náplně.
7. Těsto smotáme do rolády a ostrým nožem z ní krájíme šnečky široké asi 1,5 cm. Stejně pak zpracujeme i druhou polovinu těsta.
8. Šneky položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme erythritolem.
9. Pečeme je v troubě předehřáté na 180°C asi 15 - 20 minut a necháme vychladnout na plechu.