Nízkosacharidový Pavlova dort se šlehačkou a lesním ovocem 

6 vaječných bílků
½ lžičky vinného kamene nebo 1 lžička jablečného vinného octa
120g sladidla typu Erythritol
360ml smetany na šlehání nebo kokosové smetany
1 lžička vanilkového extraktu
75g lesního ovoce
3 čtverečky strouhané hořké čokolády

1. Troubu si předehřejeme na 135°C.

2. Vaječné bílky vložíme do mixéru, šleháme při nízkých otáčkách cca. 2 minuty, dokud z bílků není sníh. Poté přidáme vinný kámen a dále šleháme další 2 minuty.

3. Poté přisypáváme za stálého šlehání po lžících sladidlo a šleháme, dokud není sníh hladký a netvoří se špičky.

4. Lžící nebo gumovou stěrkou přendáme sníh na plech vyložený pečícím papírem a utvoříme jakési hnízdo, aby následně udrželo náplň.

5. Plech vložíme do trouby a pečeme 15 minut na 135°C, poté snížíme teplotu na 100°C a pečeme další 2 hodiny. Po 2 hodinách vypneme troubu, ale necháme jí stále zavřenou, dokud zcela nevychladne, a sice 1-2h nebo nejlépe do druhého dne.

6. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha. Přidáme vanilkový extrakt a zbylé sladidlo.

7. Po vychladnutí vyndáme plech z trouby. A sněhové hnízdo naplníme šlehačkou a navrch dozdobíme lesním ovoce.

8. Ihned podáváme.

 


Zpět