Nízkosacharidový Ostružinový dort ze strouhané cukety 

Korpus:
300g cukety
2 vejce
30g vanilkového proteinového prášku
40g kokosové mouky
20g strouhaného kokosu
20g holandského kakaa
200g bílého řeckého jogurtu
1 lžička jedlé sody
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
Náplň:
250ml smetany ke šlehání 33%
200g krémového smetanového sýru, typu Lučina
nerafinované sladidlo dle chuti (Flavdrops, Erythritol, Stévie)
Ostružiny a lístky máty na ozdobení

1. Nejprve si cuketu omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Cuketu i se slupkou nastrouháme pomocí robotu. Vyměníme nástavec na strouhání za mixér a přendáme dýni do mixéru, přidáme zbytek ingrediencí, kromě bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh.

2. Vše umixujeme do hladké hmoty, přendáme do mísy a opatrně vmícháme sníh z bílků.

3. Těsto vlijeme do předem připravené pečící formy na dort, který jsme vyložili pečícím papírem nebo vystříkali olejem ve spreji a vysypali strouhaným kokosem.

4. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme 45-50 minut.

5. Mezitím, co se nám peče korpus, si připravíme náplň. Smetanu, Lučinu a sladidlo přendáme do šlehací mísy a ušleháme do hladkého krému. Krém dáme do lednice vychladit.

6. Upečený korpus necháme zcela vychladnout. Poté ho rozkrojíme na půl a namažeme krémem, poté přiklopíme horní vrstvou korpusu a opět namažeme krémem na povrchu, tak po stranách.

7. Na závěr dozdobíme ostružinami a mátovými lístky.


Zpět