Nízkosacharidový Ořecho-skořicový dort 

Korpus:
4 vejce
50g vanilkového proteinového prášku
50g mandlové mouky
¼ lžičky vinného kamene
3 lžíce erythritolu

Krém:
240ml smetany ke šlehání
250g mascarpone
2 lžíce erythritolu
1 lžička mleté skořice

Mleté ořechy na posypání

1. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu na dort vyložíme pečícím papírem.

2. Bílky si oddělíme od žloutků. V jedné misce vyšleháme bílky spolu se 2 lžícemi eryhtritolu a vinným kamenem do táhlého hladkého sněhu.

3. V druhé misce vyšleháme žloutky s 1 lžící erythritolu do světlé pěny.

4. Pěnu přelijeme do sněhu z bílku a po směru hodinových ručiček vmícháme.

5. Poté prosyjeme proteinový prášek a mouku. Opatrně opět po směru hodinových ručiček vmícháme, dokud se vše nespojí.

6. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme 30 minut.

7. Po upečení vypneme troubu, otevřeme a necháme korpus vychladnout.

8. Mezitím si připravíme krém tak, že vyšleháme šlehačku do tuha. Do šlehačky přidáme mascarpone a vyšleháme. Poté přisypeme skořici a erythritol a vše zašleháme, do jemného krému.

9. Vychlazený korpus rozřízneme uprostřed na dvě části, na dva pláty. Na spodní naneseme část krému, rovnoměrně rozetřeme a posypeme ořechy. Přiklopíme druhým korpusem a opět pomažeme krémem, tentokrát ze všech stran a posypeme mletými ořechy.

10. Hotový dort vložíme do lednice vychladnout.


Zpět