Nízkosacharidový Květákový hummus
3 šálky syrového květáku
2 lžíce vody
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
3 celé stroužky česneku
1,5 lžíce tahini pasty
3 lžíce citronové šťávy
2 syrové stroužky česneku, drcené (kromě výše)
3 lžíce extra panenského olivového oleje
¾ lžička soli
uzená paprika a extra olivový olej na servírování
1. Smíchejte květák, vodu, 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky soli a 3 celé stroužky česneku v misce a dejte do mikrovlnné trouby po dobu asi 15 minut - nebo dokud směs nezměkne a neztmavne.
2. Květákovou směs přendáme do mixéru nebo kuchyňského robotu. Přidejte tahini pastu, citronovou šťávu, 2 syrové stroužky česneku, 3 lžíce olivovéhooleje, a ¾ lžička soli. Mixujeme dohladka. Přidejte koření podle potřeby.
3. Hummus přendejte do misky, pokapeme extra panenským olivovým olejem a posypejte paprikou.