Nízkosacharidový knedlík 

4 vejce
40g strouhané mozarelly
80g mandlové mouky
9g psyllia
4g kokosového oleje
28g mandlového mléka
1-2 lžíce kokosové mouky
½ lžičky soli

1. Vejce si přendejte do vyšší nádoby a ručním mixérem umixujte do nadýchané skoro pěny. Přidejte zbylé ingredience, promíchejte a vložte na 30 minut do lednice.

2. Vyndejte těsto z lednice, a pokud je těsto stále řídké, přidejte kokosovou mouku.

3. Těsto si vyklopte na pečící papír, který jsme si polili olejem. Pomocí pečícího papíru si utvořte z těsta hladkou oválnou šišku ve tvaru knedlíku.

4. Do velkého hrnce nalijte na dno vodu, přidejte napařováček na knedlíky a přiveďte vodu k varu. Knedlík i s pečícím papírem vložte na napařováček, zakryjte pokličkou a vařte v páře 20 minut.

5. Uvařený knedlík vyndáme z kastrolu a nakrájíme jako klasický knedlík pomocí nitě nejednotliví plátky.


Zpět