Nízkosacharidový čokoládový chlebíček/ bábovka z cukety 

600g nastrouhané cukety
¾ lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 lžička vinného kamene
90g mandlové mouky
90g kokosové mouky
35g holandského kakaa
20g sladidla Erythritolu
45g kakaového syrovátkového proteinu
120g Alpro sojového jogurtu natur
2 vejce
45g kokosového oleje
100g hořká čokoláda 100% kakaa

1. Nejdříve si oloupeme omytou cuketu a nastrouháme si ji na jemném struhadle. Dáme si ji na sítko a necháme odkapat.

2. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády s kokosovým olejem.

3. Utřeme si sladidlo, vinný kámen s vejci do nadýchané pěny a potom přidáme čokoládovou směs. Ta by neměla být horká ale jen vlažná.

4. Potom přimícháme jogurt a pak všechny ostatní suché přísady, které si předtím smícháme dohromady. Přidáváme během míchání po lžičkách. Nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a už jen zlehka promícháme.

5. Těsto vylijeme do formy na bábovku nebo do formy na chléb vyložený pečícím papírem nebo vystříkaný olejem ve spreji a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ° C 45–55 minut.

6. Bábovku necháme vychladnout a můžeme podávat.

 


Zpět