Nízkosacharidový Chleba s cibulkou a sušenými rajčaty bez mouky
1 velká cibule
50 g sušených rajčat nakládaných v oleji
5 vajec
100g mletých slunečnicových semínek
60g mletých lněných semínek
1 lžička mletého kmínu
150g tvrdého sýru (gouda, eidam, čedar, aj.)
1 lžička soli
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
1. Troubu si předehřejeme na 175°C.
2. Cibuli a sušená rajčata si nakrájejte najemno a orestujte na troše oleje do zlatova.
3. Semínka se nameleme v mlýnku na kávu a přesypeme do mísy. Přidáme osmaženou cibulku s rajčaty, nastrouhaný tvrdý sýr, kmín, sůl a olej.
4. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky přidáme do mísy s ostatními ingrediencemi.
5. Vše opatrně promíchám dohromady, tak aby nám sníh nespadl.
6. Těsto přendáme do pečící formy na chléb vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby na 30 minut, nebo dokud povrch chleba nezezlátne.
7. Chléb necháme před podáváním vychladnout na mřížce, aby se nezapařil.