Nízkosacharidové Zázvorovo badyánové hvězdičky s citrónovým krémem 

100g mandlové mouky
100g kokosové mouky
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
2 lžičky mletého badiánu
4 lžíce Erythritolu
4 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
100g změklého másla
6 dcl mléka

Krém:
250g změklého másla
250g mascarpone
150g Erythritolu
šťáva ze 4 citrónů
kůra ze 4 citrónů

1. V misce smícháme všechny sypké ingredience. Přidáme změklé máslo a vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny odležet v lednici.

3. Po odležení vyválíme mezi dvěma potravinářskými fóliemi placku asi 5 mm silnou. Do těsta vykrajujeme pomocí tvořítka na velké a malé hvězdičky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170°C 8-10 minut.

4. Mezitím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s Erythritolem do pěny. Pak přilijeme citrónovou šťávu a nastrouhanou citrónovou kůru vyšleháme. Poté přidáme mascarpone a zašleháme, avšak krátce, mascarpone má tendence se zdrcnout.

5. Na velké hvězdičky pomocí zdobícího sáčku naneseme krém a přiklopíme malou hvězdičku. Necháme ztuhnout.


Zpět