Nízkosacharidové Sýrovo špenátové krekry 

150g mraženého špenátu protlaku
150g mandlové mouky
30g kokosové mouky
75g mletého lněného semínka
56g změklého másla
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky sušené mleté chilli papričky
45g strouhaného parmazánu
½ lžičky soli

1. Mražený špenát necháme rozmrazit, přendáme do cedníku a necháme odkapat přebytečnou vodu.

2. Zbylé suché ingredience přendáme do mixéru, párkrát promícháme, poté přidáme špenát a promixujeme do hmoty na krekry.

3. Hotové těsto přendáme na silikonovou podložku a prohněteme rukama.

4. Těsto přeneseme na pečící papír, aby se to dalo rovnou přendat na plech. Přikryjeme potravinářskou fólií a pomocí válečku rozválíme na placku asi ½ cm tlustou.

5. Placku rozkrájíme rádýlkem na pizzu nebo těstoviny na větší čtverce dle libosti. Záleží jak velké chcete mít krekry.

6. Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 190°C a pečte 18-20 minut. Poté stáhněte teplotu na 125°C a dopečte dalších 15-20 minut.

7. Před podáváním nechte vychladnout.


Zpět