Nízkosacharidové Sýrovo-slaninové kuličky
100g Lučiny nebo jiného smetanového krémového sýru
55g másla nebo ghí pokojové teploty
120g plátky slaniny
30g strouhaného čedaru
Snítka petrželky nasekané najemno
½ lžíce dijonské hořčice
Sůl a pepř na dochucení
1. V misce smícháme všechny ingredience kromě slaniny.
2. Slaninu vložíme buď do trouby, nebo na pánev a necháme vyškvařit, dokud není krásně hnědá a křupavá.
3. Vychlazenou slaninu vysušíme papírovými ubrousky a nasekáme nožem nebo v mixéru na menší kousky.
4. Část slaninových drobečků přidáme k sýrové směsi a zbytek schováme na obalení.
5. Slaninovo sýrovou směs pořádné promícháme, aby se veškeré ingredience spojily. Vložíme na 30minut až hodinu do lednice ztuhnout.
6. Ztuhlou směs rozdělíme na 6 částí, ze kterých tvoříme kuličky, které obalíme ve slaninových drobkách.