Nízkosacharidové Plněné čokoládové bonbóny šlehačkou
30g hořké čokolády
½ lžičky kokosového oleje
150ml smetany ke šlehání
sladidlo
červené potravinářské barvivo
1 hrst vlašských ořechů
2 lžíce čerstvých nebo mražených malin na ozdobu
1. V horké lázni rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem.
2. Z mrazáku si vyndáme silikonové formičky na bonbóny, které jsme si nechali 5 minut mrazit.
3. Mašlovačkou nanášíme rozpuštěnou čokoládu do formičky na bonbóny a vrátíme je zpět na 1 minutu do mrazáku. Tento proces opakujeme tak 3x, aby vrstva čokolády ve formě na bonóny byla dostatečně silná a dala se od silikonu odlepit bez zlomení.
4. Mezitím si vyšleháme smetanu do tuha, přisypeme sladidlo a potravinářské barvivo a ještě promixujeme, aby se vše důkladně obarvilo.
5. Šlehačku přendáme do zdobícího sáčku a zdobíme jimi čokoládové bonbóny.
6. Zdobíme povrch nasekanými vlašskými ořechy a kousky malin.