Nízkosacharidové Koláčky ze škvarků se žloutkovým krémem 

250g nesolených škvarků
250g mouky z lískových oříšků
Nastrouhaná kůra z ½ citrónu
100g mletého lněného semínka
Sladidlo
1 lžička mleté skořice
4 drcené hřebíčky
1 vejce
1 lžička jedlé sody

Náplň:
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 vanilkový lusk
Sladidlo
500 ml mléka nebo smetany ke šlehání
2 lžíce rumu

1. Troubu předehřejeme na 180°C. Škvarky jemně pomeleme, přidáme sladidlo, strouhanou citrónovou kůru, koření, vejce, jedlou sodu a mouky. Vypracujeme hladké těsto, které vtlačíme do formiček na koláčky. Formičky vložíme do trouby a pečeme 25 minut dozlatova. Vyjmeme a necháme vychladnout.

2. Mezitím připravíme krém. V rendlíku vyšleháme žloutky se sladidlem, vmícháme dřeň vyškrábanou z vanilkového lusku, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Odstavíme a krém necháme částečně zchladnout.

3. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do vlahého krému. Přidáme rum, promícháme a necháme zchladnout.

4. Vychladlé korpusy naplníme žloutkovým krémem.


Zpět