Nízkosacharidové Kávové oválky 

4 velká vejce
160g kokosového oleje
80g mletého Erythritolu
20 kapek čokoládové stévie
40g kakaa holandského typu
120g kokosové mouky
1 lžička škořice
2 lžíce mleté kávy

Krém:
250g změklého másla
125g mascarpone
100g Erythritolu
70g rozpuštěné hořké čokolády
2 lžíce mleté kávy

1. V mixéru vyšleháme vejce s kokosovým olejem. Přidejte Erythritol a tekutou stévii, opět prošlehejte.

2. Přidejte kakao, kávu a skořici a zase prošlehejte. Přidejte kokosovou mouku a pomocí vařečky zpracujte v těsto.

3. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 1h odležet.

4. Po odležení, předehřejte troubu na 175°C a těsto si mezi dvěmi potravinářskými fóliemi rozválejte do placky 0,5 cm silné a pomocí vykrajována vykrajujte oválky, které přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

5. Plech vložte do trouby a pečte 10-12 minut. Po upečení nechte vychladnout.

6. Mezitím si připravíme náplň. Změklé máslo vyšleháme s Erythritolem do pěny. Pak přilijeme rozpuštěnou čokoládu a mascarpone a zašleháme, avšak krátce, mascarpone má tendence se zdrcnout. Na závěr zamícháme do krému mletou kávu.

7. Polovinu oválků potřeme kávovým krémem a opatrně spojíme k sobě s druhým oválkem a na vrch dáme ještě malou kytičku z krému (pomocí zdobícího sáčku), necháme ztuhnout.


Zpět