Nízkosacharidové Kakaové řezy z červené řepy
Korpus:
500g uvařené červené řepy
50g vanilkového proteinového prášku
50g kokosové mouky
3 ks vejce
3 vrchovaté lžíce holandského kakaa
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
1 lžička skořice
špetka soli
2 lžičky perníkového koření
Krém:
240ml smetany ke šlehání
100g krémového smetanového sýru (Lučina, Palouček)
2 vrchovaté lžíce kakaa
2 vrchovaté lžíce práškového erythritolu
Hořká čokoláda nebo kakao na ozdobení
1. Troubu předehřejeme na 180°C. Podlouhlou formu vyložíme pečícím papírem.
2. Uvařenou řepu vložíme do mixéru a umixujeme do hladka, přidáme zbylé ingredience a ještě promixujeme, aby se všechny ingredience spojily. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme jakékoli rostlinné nebo živočišné mléko.
3. Těsto přelijeme do připravené formy a dáme péct na 1h do trouby.
4. Po upečení vypneme troubu, otevřeme a necháme korpus vychladnout.
5. Mezitím si připravíme krém tak, že vyšleháme šlehačku do tuha. Do šlehačky přidáme krémový smetanový sýr a vyšleháme. Poté přisypeme kakao a erythritol a vše zašleháme, do jemného krému.
6. Na vychlazený korpus naneseme krém a rovnoměrně potřeme celý horní povrch.
7. Na závěr posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou, mletými oříšky nebo posypeme kakaem.
8. Hotové řezy vložíme do lednice vychladnout.