Nízkosacharidové Jahodové košíčky s domácí nutellou 

Jahodové košíčky s domácí nutellou

200ml kokosového oleje
100g lískových oříšků
4 lžíce kakaa
Sladidlo
Špetka soli
150g jahod
250g Lučiny nebo jiného krémového sýru
1 lžička vanilkového extraktu
Sladidlo
50g mandlové mouky
30g kokosové mouky

1. Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte v mixéru na kaši.

2. Přidáme kakao, sladidlo, kokosový olej, sůl a mixujeme dohladka.

3. Hotovou nutellu nalijeme na dno silikonových formiček na košíčky, zhruba tak do výšky 0,5cm a dáme do mrazáku ztuhnout.

4. Zbylou nutellu dejte stranou a umyjte mixér. Do umytého a osušeného mixéru vložte Lučinu, omyté jahody, vanilkový extrakt a sladidlo, vše umixujte do hladka.

5. Přidejte kokosovou a mandlovou mouku a ještě promixujte.

6. Vytáhněte ztuhlé košíčky s nutellou a navrstvěte na ně lžící kopečky jahodové směsi.

7. Poté vraťte zpět do mrazáku přibližně na hodinu.

8. Ztuhlé košíčky vyndejte, zalijte zbylou nutellou a vraťte zpět do mrazáku na další hodinu.

Uložit


Zpět