Nízkosacharidové Jahodové košíčky s domácí nutellou
200ml kokosového oleje
100g lískových oříšků
4 lžíce kakaa
Sladidlo
Špetka soli
150g jahod
250g Lučiny nebo jiného krémového sýru
1 lžička vanilkového extraktu
Sladidlo
50g mandlové mouky
30g kokosové mouky
1. Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte v mixéru na kaši.
2. Přidáme kakao, sladidlo, kokosový olej, sůl a mixujeme dohladka.
3. Hotovou nutellu nalijeme na dno silikonových formiček na košíčky, zhruba tak do výšky 0,5cm a dáme do mrazáku ztuhnout.
4. Zbylou nutellu dejte stranou a umyjte mixér. Do umytého a osušeného mixéru vložte Lučinu, omyté jahody, vanilkový extrakt a sladidlo, vše umixujte do hladka.
5. Přidejte kokosovou a mandlovou mouku a ještě promixujte.
6. Vytáhněte ztuhlé košíčky s nutellou a navrstvěte na ně lžící kopečky jahodové směsi.
7. Poté vraťte zpět do mrazáku přibližně na hodinu.
8. Ztuhlé košíčky vyndejte, zalijte zbylou nutellou a vraťte zpět do mrazáku na další hodinu.