Nízkosacharidové Hovězí bifteky plněné fetou 

300g mletého hovězího masa
120g sýru feta
50g červené cibule
2 lístky máty
1 vejce
hrst hladkolisté petržele
nastrouhaná kůra z ¼ citronu
1 plná lžička lístků oregana
čerstvý mletý pepř
sůl

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu, petržel a oregano nasekáme najemno.

2. Mleté maso přendáme do misky, přidáme cibuli, bylinky, pepř, lžičku soli, citronovou kůru, vejce a důkladně promícháme.

3. Fetu rozřízneme na 6 špalíčků dlouhých 5 cm.

4. Masovou směs rozdělíme na 6 částí. Z každé části vytvarujeme oválnou placku, doprostřed položíme špalíček sýra a maso zabalíme do oválné šišky.

5. Rozpálíme si pánev s pár lžícemi oleje a restujeme nebo grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany 2-3 minuty dozlatova.

6. Hotové bifteky podáváme nejlépe s oblíbenou přílohou a řeckými tzatziki a čerstvou cibulí.


Zpět