Nízkosacharidové dýňový dort s pistáciovým krémem 

200g dýňového pyré
4 vejce
1 šálek erythritolu
30g vanilkového proteinového prášku
¼ šálku rozpuštěného másla
1 ½ lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
2 lžičky skořice
¼ lžičky soli
1 ½ šálku mandlové mouky
½ šálku mletého lněného semínka
1 lžíce psyllia
¼ lžičky mletého hřebíčku
1 ½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ šálku nasekaných vlašských ořechů

Na pomazání:
115g krémového smetanového sýru typu Lučina
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce změklého másla
½ šálku erythritolu
30g pistáciového proteinového prášku

Nasekané pistácie a sušené maliny na posypání

1. Troubu si předehřejeme na 175°C. Formu na dort si vyložíme pečícím papírem.

2. Elektrickým mixérem ušleháme dýňové pyré, erythritol, rozpuštěné máslo a vejce.

3. Dále přidáme mandlovou mouku, mleté lněné semínko, kypřící prášek, psyllium, protein a koření, promícháme, dokud se vše nespojí v lité těsto.

4. Těsto přendáme do formy a vložíme do trouby na 50 minut.

5. Upečený korpus necháme vychladnout.

6. Mezitím si připravíme si krém na promazání. Vy menší misce vyšleháme šlehačku do tuha. V další misce vyšleháme protein, sladidlo s krémovým sýrem a máslem a vyšleháme do tuha.

7. Poté přimícháme šlehačku a vložíme do lednice ztuhnout.

8. Vychlazený korpus rozkrojíme, promažeme krémem, zaklopíme a vrch také pomažeme.

9. Na závěr dozdobíme nasekanými pistáciemi a malinami.

10. Nízkosacharidový dýňový chlebík s citrónem a mákem


Zpět