Nízkosacharidové Dýňové houstičky z muffin formičky 

Dýňové houstičky z muffin formičky

1 ½ šálku mletého hnědého lněného semínka
¼ šálku proteinového prášku bez příchutě
2 lžičky kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
1 ½ lžička mleté skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
1 lžička mletého zázvoru
¼ lžičky soli
1 šálek dýňového pyré
3 vejce
½ šálku neslazeného mandlového mléka
1/3 šálku kokosového oleje

1. Troubu předehřejeme na 165 °C a připravíme si 12 formiček na muffiny.

2. Ve velké míse smícháme mleté lněné semínko, proteinový prášek, kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a zbylé koření.

3. Ve druhé míse vyšleháme dýňové pyré s vejci a přidáme k suchým ingrediencím spolu s mlékem a olejem a řádně promícháme, dokud se vše nespojí.

4. Směs rozdělte stejnoměrně do formiček na muffiny, vložte do trouby a pečete 28-30 minut.

5. Upečené houstičky necháme vychladnout a podáváme s čerstvým máslem a solí.

 

Uložit


Zpět