Nízkosacharidové Čokoládové blondies 

½ šálku másla
2 šálky mandlové mouky
¼ šálku pískového sladidla
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky soli
1 vejce
½ lžičky vanilkového extraktu
1/3 šálku čokoládových vloček bez cukru

1. Máslo vložte do kastrůlku a nechte rozehřát a mírně ztmavnout. Sejměte ze sporáku a nechte vychladnout.

2. Troubu předehřejte na 165°C.

3. V míse smíchejte mandlovou mouku, sladidlo, kypřící prášek a sůl. Vmíchejte vejce, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt. Promíchejte, aby se vše spojilo. Přidejte čokoládové vločky a zadělejte je do těsta.

4. Těsto vtlačte do menší zapékací formy na koláč a vložte do trouby na 15-20 minut, do té doby, než začne těsto hnědnout.

5. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Nakrájejte na menší kostky dle libosti.


Zpět