Nízkosacharidové Arašídové čtverečky
75g másla
60g čokoládového nebo vanilkového proteinového prášku
160g arašídového másla
10 kapek tekuté stévie
Poleva:
¾ tabulky hořké čokolády 90% kakaa
2 lžíce arašídového másla
1. Ve středně velké míse smíchejte dohromady, rozpuštěné máslo, protein, arašídové máslo a stévii. Vznikne hladká hmota krémové konzistence.
2. Nádobu ve které bude připravovat dezert vyložte alobalem nebo potravinářskou fólii a těsto do ní přendejte. Uhlaďte stěrkou.
3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s arašídovým máslem za stálého míchání do hladka.
4. Nalijte rozpuštěnou polevu na těsto a rovnoměrně stěrkou pokryjte celý povrch.
5. Vložte do lednice minimálně na 1 hodinu, aby poleva ztuhla.
6. Před podáváním včas vyndejte a nařezejte na stejnoměrné čtverce.
7. Uchovávejte v chladu.