Nízkosacharidová hrušková galetka
Korpus:
125g nastrouhané mozzarelly
65g mandlové mouky
Náplň:
100g Lučiny nebo jiného krémového smetanového sýru
1 lžíce Erythritolu
2 hrušky
1 lžička skořice
olej ve spreji
1. Mozzarellu si necháme rozpustit v mikrovlnce nebo na pánvi. Po rozpuštění přimícháme mandlovou mouku a zapracujeme v hladké těsto.
2. Těsto rozválíme mezi potravinářskými foliemi na tenkou placku, kterou vložíme do formy na koláč, tak aby přesahovaly okraje minimálně dva centimetry. Není třeba dbát na pravidelnost.
3. Smetanový sýr si utřeme s erythritolem a namažeme jím dno těsta.
4. Hrušky si rozpůlíme, zbavíme jádřinců, bubáka a stopky a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme do kruhu na sýr.
5. Hrušky posypeme skořicí a ohneme okraje těsto na hrušky. Postříkáme celou galetku olejem ve spreji a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C na 30-40 minut, nebo dokud nebude těsto nazlátlé.
6. Před podáváním necháme vychladnout.